BiSL Next – Examenvoorbereiding

Het Nederlandstalige BiSL Next examen bestaat inmiddels al enige tijd en er komt steeds meer belangstelling voor. Natuurlijk is dat geen gek idee als u al het BiSL 1 certificaat heeft en een update daarop wilt doen. Een aantal onderwerpen uit BiSL 1 komen ook voor in BiSL Next en dat maakt het examen voor de meesten in dit vakgebied wat eenvoudiger.

Toch, in BiSL 1 was de ordening: activiteiten -> processen -> procesclusters. In BiSL Next is het: activiteiten -> domainperspectives. Daardoor moet u er wel even “de vinger erachter zien te krijgen” en de praktijk wijst tot nu toe uit dat dat snel wordt onderschat.

Probeer daarom gewoon aan de hand van het boek “BiSL Next – in uitvoering” (Zie boekenpagina) niet alleen de domainperspectives goed in uw hoofd te krijgen, maar vooral ook de bijbehorende onderwerpen, activiteiten en producten. Daar komen de meeste examenvragen over. Eerlijk is eerlijk, het is gewoon leerwerk.

Heeft u een hekel aan leerwerk? Vindt u het in uw hoofd krijgen van informatie niet meer van deze tijd? Tja. Laten we een vergelijking maken met een vakantie naar Colombia. U kunt natuurlijk zeggen; Spaans leren is niet nodig, want met Google translate kan ik toch alles opzoeken? Maar u begrijpt meteen dat een lekker lopend gesprek er niet inzit. En dat is toch jammer. Moraal van het verhaal: je moet “iets weten” om “iets te kunnen”.

Natuurlijk kunt u heel veel dingen opzoeken, en dat geldt later ook voor BiSL Next. Maar dat u vanwege het examen min of meer gedwongen wordt wat meer in uw hoofd te hebben, dat is werkelijk geen slechte zaak. Succes in ieder geval!

Klik hier voor exameninformatie