BiSL Next – Examen via EXIN of APMG?

Het BiSL Next examen is af te leggen bij twee instituten in Nederland: EXIN en APMG. Hieronder worden de verschillen op een rij gezet.

EXIN

Bij EXIN is het examen BiSL Next in het Nederlands af te leggen. Het is gebaseerd op het Nederlandstalige boek “BiSL Next in uitvoering”, tot op heden het beste boek dat verschenen is op het gebied van BiSL Next. EXIN is een exameninstituut dat in een ver verleden mede op initiatief van het Ministerie van Onderwijs is opgericht en in Nederland biedt zij een zeer grote reeks examens aan. Ook internationaal is dit instituut actief maar dat zal voor de meeste examenkandidaten wat minder relevant zijn.

APMG

APMG biedt het BiSL Next examen aan in het Engels. Dit examen is gebaseerd op het Engelstalige boek over BiSL Next. APMG is van oorsprong een commercieel Engels bedrijf en internationaal actief in certificering. Voor degenen die het examen in het Engels willen afleggen is dit dus een goed alternatief ten opzichte van EXIN.

Wat is de beste keuze?

EXIN is in Nederland al vele jaren actief en veruit het meest bekend. APGM heeft een contract met de stichting ASL BiSL Foundation betreffende het afnemen van examens. Feitelijk is dit contract niet relevant omdat deze opleidingen niet van overheidswege worden beschermd. Het staat eenieder vrij examens af te nemen, maar u zult ongetwijfeld geen zaken willen doen met een cowboy-instituut om de hoek. Al met al hebben geven veel bedrijven en cursisten gezien de ervaringen en reputatie de voorkeur aan EXIN. In het geval van BiSL Next is een belangrijk gegeven dat het examen bij EXIN, samen met het boek, Nederlandstalig is. Aan u de keuze!

Onze aanraders

Het basisboek “BiSL Next – in uitvoering” en de bijbehorende courseware kunnen wij van harte aanbevelen: