Het BiSL Next examen is af te leggen bij twee instituten in Nederland: EXIN en APMG. Hieronder worden de verschillen op een rij gezet.

EXIN

Bij EXIN is het examen BiSL Next in het Nederlands af te leggen. Het is gebaseerd op het Nederlandstalige boek “BiSL Next in uitvoering”, tot op heden het beste boek dat verschenen is op het gebied van BiSL Next. EXIN is een exameninstituut dat in een ver verleden mede op initiatief van het Ministerie van Onderwijs is opgericht en in Nederland biedt zij een zeer grote reeks examens aan. Ook internationaal is dit instituut actief maar dat zal voor de meeste examenkandidaten wat minder relevant zijn.

APMG

APMG biedt het BiSL Next examen aan gebaseerd op het boek “BiSL Next – een framework voor business informatiemanagement”. Het examen is in het Engels en Nederlands. APMG is van oorsprong een commercieel Engels bedrijf en internationaal actief in certificering.

Wat is de beste keuze?

EXIN is in Nederland al vele jaren actief en veruit het meest bekend. APGM heeft een contract met de stichting ASL BiSL Foundation betreffende het afnemen van examens. Desondanks staat het eenieder vrij examens af te nemen omdat deze opleidingen niet van overheidswege worden beschermd. Van belang is dat u kiest voor met een instituut dat staat voor kwaliteit. Daar voldoen beide instituten aan. Aan u de keuze!

Onze aanraders

Het praktisch gerichte boek “BiSL Next – in uitvoering”, de bijbehorende courseware en het basisboek “BiSL Next – een framework voor business informatiemanagement” kunnen wij van harte aanbevelen. De boeken zijn online te koop via o.a. Managementboek.

Klik op onderstaande afbeeldingen om bij het boek van je keuze te komen.

BiSL Next in uitvoering – Handboek voor uitvoerende business-informatiemanagement professionals, YvetteBacker, Machteld Meijer

BIM op basis van BiSL Next
 – Voor Busness Information Management Foundation
Yvette Backer, Lex Scholten
BiSL Next – Een Framework voor business informatiemanagement
Brian Johnson, Lucille van der Hagen, Gerard Wijers, Walter Zondervan