BiSL Next – Boeken

Het boekenlijstje op het gebied van BiSL Next wordt langzamerhand langer. Op dit moment zijn verkrijgbaar:

BiSL Next in uitvoering (aanrader en examenmateriaal!)

BiSL Next in uitvoering

Het eerste Nederlandstalige boek op het gebied van BiSL Next en basis voor het Nederlandstalige examen bij EXIN. Alle onderdelen van BiSL Next zijn in dit boek uitgewerkt; de drivers, perspectives en domains. Niet alleen de onderwerpen zijn benoemd, maar er is ook ingezoomd op de activiteiten en producten. Daarmee biedt het meer houvast dan het Engelstalige boek hieronder, het is beslist meer dan een 1-op-1 vertaling. Bestel het boek BiSL Next in uitvoering hier.

BiSL Next – a framework for business information management

BiSL Next a framework for business information management

Dit Engelstalige boek was begin 2017 het allereerste boek dat op het gebied van BiSL Next verscheen. Het hele model wordt in dit boek uitgelegd. Met de komst van het hierboven genoemde Nederlandstalige boek is dit boek voor de gemiddelde Nederlander minder interessant geworden. Mocht u liever Engels dan Nederlands lezen, dan is dit boek alsnog het overwegen waard. Het Engelstalige examen van APMG is gebaseerd op dit boek. Bestel het boek “BiSL Next – a framework for business information management” hier.

BiSL Next – Een framework voor business-informatiemanagement

Dit boek is e 1-op-1 Nederlandse vertaling van het in 2017 verschenen eerste Engelstalige boek. Het lijkt daarmee sterk op het hierboven genoemde Nederlandstalige boek “BiSL Next in uitvoering”. Echter, “BiSL Next in uitvoering” bevat ook extra’s zoals per domain uitwerkingen in activiteiten en producten. Daarmee is eigenlijk het boek “BiSL Next in uitvoering” de betere keus. Toch, als u het oorspronkelijke Engelstalige boek ook wilt doornemen, maar dan liever in het Nederlands, pak dan dit boek. Bestel het boek “BiSL Next – a framework for business information management” hier.

BiSL Next Courseware

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit cursusmateriaal Nederlandstalig. Sommige opleiders gebruiken het tijdens de training BiSL Next. Het wordt niet genoemd in de EXIN examenspecificaties maar het biedt door middel van een slideshow wel een compacte weergave van het BiSL Next materiaal. Krijgt u het boekwerk tijdens een training dan is dat mooi meegenomen, maar andere opleiders hebben ongetwijfeld hun eigen samenvattingen. In dat geval biedt deze courseware waarschijnlijk weinig meerwaarde. Bestel de BiSL Next Courseware hier.