BiSL Next – Boeken

Het boekenlijstje op het gebied van BiSL Next wordt langzamerhand langer. Op dit moment zijn de volgende boeken verkrijgbaar.

BiSL Next in uitvoering (examenliteratuur EXIN-examen)

Het eerste Nederlandstalige boek op het gebied van BiSL Next en basis voor het Nederlandstalige examen bij EXIN. Gepubliceerd in 2018. Alle onderdelen van BiSL Next zijn in dit boek uitgewerkt: de drivers, perspectieven en domeinen. Niet alleen de onderwerpen zijn benoemd, maar er is ook ingezoomd op de activiteiten en producten. Daarmee biedt het meer houvast dan het basis framework boek, het is beslist meer dan een 1-op-1 vertaling. Bestel het boek BiSL Next in uitvoering hier.

BiSL Next – a framework for business information management

In dit Engelstalige boek is de basis van het BiSL Next model beschreven. Het boek is verschenen in 2017. In 2018 volgde er een tweede druk, met daarin een paar kleine aanpassingen. Het Engelstalige examen van APMG is gebaseerd op dit boek. Bestel het boek “BiSL Next – a framework for business information management” hier.

BiSL Next – Een framework voor business-informatiemanagement

In 2019 is de 1-op-1 Nederlandse vertaling van Engelstalige boek verschenen. Het boek is examenliteratuur voor de Nederlandstalige certificering van APMG. Bestel het boek “BiSL Next – a framework for business information management” hier.

BiSL Next Courseware

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is dit cursusmateriaal Nederlandstalig. Sommige opleiders gebruiken het tijdens de training BiSL Next. Het wordt niet genoemd in de EXIN-examenspecificaties maar het biedt door middel van een slideshow wel een compacte weergave van het BiSL Next materiaal. Daarnaast bevat het opdrachten met uitwerkingen en een voorbeeldexamen van EXIN. Bestel de BiSL Next Courseware hier.